In 2018 is Contour Advanced Systems B.V. een mooie samenwerking aangegaan met VisBlue en haar flowbattery-technologie voor energieopslag. Contour Advanced Systems ontwikkelt en produceert Flow Battery Systemen op basis van de Visblue-technologie. Daarmee wordt het mogelijk om deze systemen te gebruiken met grotere opslagcapaciteiten tegen lage kosten.

Samenwerking met Contour Advanced Systems B.V.

VisBlue heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met Contour Advanced Systems BV, een dochteronderneming van Contour Group BV. Deze samenwerkingsovereenkomst zal de zakelijke mogelijkheden voor beide partijen uitbreiden, waarbij Visblue een turn-key oplossing voor haar systemen voor energieopslag kan bieden en Contour Systeem Integratie ervaring in de energie markt kan aanbieden.

De overeenkomst tussen Contour Advanced Systems BV en VisBlue is zojuist afgerond en bestaat uit twee delen. Het eerste deel van de samenwerking betreft een distributie-overeenkomst, waarbij Contour Advanced Systems BV distributeur wordt en VisBlue’s batterijsystemen op de Nederlandse markt verkoopt. Het tweede deel van de samenwerking betreft een containeroplossing, waarbij VisBlue’s batterijoplossingen worden geïmplementeerd en geïnstalleerd in containers van Contour Advanced Systems BV.

Een nieuw avontuur begint

Managing Director van Contour Advanced Systems BV Eric Klaassen is zeer positief over de samenwerking met VisBlue en verklaart: “Wij zijn erg verheugd deel uit te maken van de uitdagende energietransitie samen met Visblue. De flowbattery technologie van Visblue is toonaangevend in de markt en heeft een solide staat van dienst opgebouwd. Met de systeemintegratie-ervaring van Contour zijn wij ervan overtuigd dat wij gezamenlijk de markt een oplossing voor top-energieopslag kunnen bieden “

“Dit is het begin van een nieuw en opwindend avontuur voor VisBlue”, verklaart CEO Søren Bødker. Hij vervolgt: “Onze samenwerking met Contour zal ons op twee manieren helpen. In de eerste plaats zullen zij ons helpen bij het betreden van de Nederlandse markt, met een goed begrip ervan. Ten tweede brengt Contour expertise met zich mee binnen de systeemintegratie en constructie van containers, kennis die wij zeer op prijs stellen. Al met al zien wij er erg naar uit om samen te werken met Contour.”

Contour Group BV & Contour Advanced Systems

Contour Group is een added value supplier en business partner uit Nederland. Contour Advanced Systems BV dateert uit 1905 en werd onderdeel van de Contour Group BV in 2012. Contour Advanced Systems BV is gespecialiseerd in High-Tech-projecten en systeemintegratie.

VisBlue

VisBlue is een Deens / Portugees spinout-bedrijf van de Universiteit van Aarhus en de Universiteit van Porto en werd opgericht in 2014. VisBlue commercialiseert vanadium redox-flowbatteries en heeft een kantoor in Aarhus, Denemarken, met acht werknemers en een kantoor in Porto, Portugal, met één werknemer.

Verdere informatie

VisBlue: Søren Bødker, CEO, [email protected], +45 2166 3575

Contour Group BV: Eric Klaassen, Managing Director Advanced Systems, [email protected], +31619723177