TIG Lassen

TIG Lassen, is een lastechniek die goed geschikt is voor het lassen van dun plaatwerk. Deze techniek wordt bij Contour daarom veel toegepast bij het produceren van lassamenstellingen.

Bij het TIG lassen wordt er een lastoorts toegepast met daarop een wolfraam electrode. Vanuit deze electrode wordt een vlamboog opgebouwd naar het te lassen werkstuk. De vlamboog bereikt een zeer hoge temperatuur waardoor het materiaal van het werkstuk smelt. Op die manier worden de losse onderdelen van de lassamenstelling met elkaar samengesmolten.

TIG Lassen van staal

TIG Lassen van staal

Vanuit de lastoorts wordt deze vlamboog omhuld door een inert gas. Een inert gas kan niet verbranden en reageert niet met andere stoffen. Het omhullen van de vlamboog met dit gas voorkomt daarom verontreiniging van de lasnaad.

De afkorting TIG staat voor Tungsten Inert Gas. Tungsten is de Engelse benaming voor Wolfraam, het materiaal waarvan de electrode is gemaakt.

Contour is gespecialiseerd in nauwkeurig plaatwerk. Wij zorgen dat de monodelen van de lassamenstelling strak in elkaar passen, waardoor wij het materiaal van de lascomponenten in de meeste gevallen slechts samen te hoeven vloeien. Dat wil zeggen; zonder extra materiaal toe te voegen tijdens het lasproces. Het eindresultaat is een strakke en zuivere lasnaad, die heel weinig nabewerking nodig heeft.

TIG Lassen Video

De onderstaande video laat zien hoe TIG Lassen er in de praktijk bij Contour uitziet.

Lasrobot TIG toorts

Lasrobot TIG toorts