BBL OPLEIDINGEN

Wij vinden het belangrijk om bij te dragen aan de ontwikkeling van onze collega’s en de technische sector in Nederland. Daarom starten wij doorlopend BBL-trajecten met enthousiaste medewerkers. Wij bieden BBL-opleidingen met de bedoeling collega’s aan ons bedrijf te verbinden. Veel van onze beste medewerkers zijn in het verleden op een BBL-werkplek begonnen.

Tijdens een BBL-traject combineer je werk met een MBO-studie. Meestal werk je vier dagen in de week bij Contour, en ben je één dag in de week op school. Als BBL’er wordt je als volwaardig collega beschouwd. Je hebt een arbeidscontract bij Contour, je verdient dus ook een salaris.

Als je een BBL-opleiding volgt, dan heb je een voorkeur voor praktisch leren. Je wil je verder ontwikkelen in je vakgebied en tegelijkertijd een bijdrage leveren in het bedrijf.

Onder begeleiding van een voorman ga je aan de slag op een productieafdeling. Je werkt in een team van gespecialiseerde vakmensen aan de producten voor onze klanten. Van je collega’s leer je de praktische kneepjes van het vak. De producten die je maakt vinden hun weg naar o.a. medische apparatuur en machines waarmee de chips van je mobiele telefoon worden geproduceerd. Je hebt daarom gelijk een functie met verantwoordelijkheid.

Een BBL-werkplek is een fantastische manier om jezelf te ontwikkelen en praktijkervaring op te doen.

Lees het verhaal van Ben, lasser bij Contour

Contour is voor mij het perfecte leerbedrijf. Allereerst ben ik bij Contour heel open ontvangen. In het begin kreeg ik directe ondersteuning. Ik hoefde niet naar mijn begeleider toe te gaan; hij kwam uit zichzelf naar mij. Later werd natuurlijk wel meer zelfstandigheid verwacht, maar iedereen wilde mij altijd helpen.

>> Lees het hele interview

ERKEND LEERBEDRIJF

Wij zijn een door de SBB erkend leerbedrijf. Wij dragen zorg voor een goede en veilige werkplek. Als student krijg je een persoonlijke praktijkopleider toegewezen die je begeleid tijdens het BBL-traject.

SBB Erkend Leerbedrijf

“We hebben een collegiaal team. We zijn harde werkers, maar met iedereen kun je lachen.”

Rudy, 29, CNC Kanter