Veelgestelde vragen

VEELGESTELDE VRAGEN

Wat voor bedrijf is Contour?

Contour is een fabrikant en toeleverancier van plaatwerk producten. Dat kunnen lassamenstellingen, montagesamenstellingen of enkelvoudige monodelen zijn.

Al het plaatwerk dat wij leveren, produceren wij speciaal op maat voor onze klanten. Dat doen wij volgens de technische tekeningen die de klanten ons aanleveren, of onze engineering ontwerpt samen met onze klant een technische tekening.

Omdat wij een toeleverancier zijn, zijn onze klanten andere bedrijven. Dit zijn bedrijven die in de meeste gevallen zelf geen plaatwerk productie in huis hebben. Wel hebben deze bedrijven plaatwerkproducten nodig om hun eindproduct te kunnen assembleren.

Doordat Contour de plaatwerkproductie voor haar rekening neemt, kunnen onze klanten zich volledig richten op het ontwerp en de eindassemblage van hun eigen product. Zonder dat zij daarvoor een plaatwerkfabriek hoeven te bouwen.

Montage samenstelling uit plaatwerk - Cabinet met mechanische onderdelen
Hoe groot is Contour?

Contour telt plusminus 120 collega’s en beschikt over ongeveer 17.000 m² bedrijfsruimte. Daarmee is het een relatief groot metaalbedrijf ten opzichte van andere toeleveranciers.

Contour Covering technology is een groot bedrijf
Wat is Plaatwerk?

De term plaatwerk wordt in de praktijk gebruikt als (1) verzamelnaam voor producten geproduceerd van plaatmetaal, of (2) als verzamelnaam voor plaatbewerkingen. Voorbeelden van verschillende plaatbewerkingen zijn lasersnijden, ponsen, kanten en pemserten.

Plaatwerk kantdeel met persdelen
Wat is Plaatbewerking?

Een plaatbewerking is een bewerkingsproces van plaatmetaal. Voorbeelden van plaatbewerkingen zijn lasersnijden en kanten. Plaatbewerkers kopen als basismateriaal typisch stapels grote onbewerkte vlakke platen in. Door één of meerdere plaatbewerkingen op dit basismateriaal uit te voeren, worden er individuele plaatwerk producten geproduceerd. Zo worden er d.m.v. lasersnijden of ponsen bijvoorbeeld eerst kleinere producten gesneden. Deze gesneden producten kunnen daarna worden gekant (gebogen).

Kanten
Wat is Metaalbewerking?

Metaalbewerking is het proces waarmee metaal wordt (om)gevormd tot producten. Het begrip omvat vele verschillende soorten metaalbewerkingen die door de jaren heen ontwikkeld zijn. Voorbeelden van soorten metaalbewerkingen zijn plaatbewerking, verspanen, lassen en oppervlaktebehandelingen zoals poedercoaten, beitsen en passiveren.

TIG lassen buizenframe
Ga naar de bovenkant