Veelgestelde vragen

VEELGESTELDE VRAGEN

Wat voor bedrijf is Contour?

Contour is een fabrikant en toeleverancier van plaatwerk producten. Dat kunnen lassamenstellingen, montagesamenstellingen of enkelvoudige monodelen zijn.

Al het plaatwerk dat wij leveren, produceren wij speciaal op maat voor onze klanten. Dat doen wij volgens de technische tekeningen die de klanten ons aanleveren, of onze engineering ontwerpt samen met onze klant een technische tekening.

Omdat wij een toeleverancier zijn, zijn onze klanten andere bedrijven. Dit zijn bedrijven die in de meeste gevallen zelf geen plaatwerk productie in huis hebben. Wel hebben deze bedrijven plaatwerkproducten nodig om hun eindproduct te kunnen assembleren.

Doordat Contour de plaatwerkproductie voor haar rekening neemt, kunnen onze klanten zich volledig richten op het ontwerp en de eindassemblage van hun eigen product. Zonder dat zij daarvoor een plaatwerkfabriek hoeven te bouwen.

Montage samenstelling uit plaatwerk - Cabinet met mechanische onderdelen
Hoe groot is Contour?

Contour telt plusminus 120 collega’s en beschikt over ongeveer 17.000 m² bedrijfsruimte. Daarmee is het een relatief groot metaalbedrijf ten opzichte van andere toeleveranciers.

Contour is een groot bedrijf
Wat is TIG Lassen?

TIG Lassen, is een lastechniek die goed geschikt is voor het lassen van dunne plaat. Deze techniek wordt bij Contour daarom veel toegepast bij het produceren van lassamenstellingen.

Bij het TIG lassen wordt er een lastoorts toegepast met daarop een wolfraam electrode. Vanuit deze electrode wordt een vlamboog opgebouwd naar het te lassen werkstuk. De vlamboog bereikt een zeer hoge temperatuur waardoor het materiaal van het werkstuk smelt. Op die manier worden de losse onderdelen van de lassamenstelling met elkaar samengesmolten.

Vanuit de lastoorts wordt deze vlamboog omhuld door een inert gas. Een inert gas kan niet verbranden en reageert niet met andere stoffen. Het omhullen van de vlamboog met dit gas voorkomt daarom verontreiniging van de lasnaad.

De afkorting TIG staat voor Tungsten Inert Gas. Tungsten is de Engelse benaming voor Wolfraam, het materiaal waarvan de electrode is gemaakt.

Contour is gespecialiseerd in nauwkeurig plaatwerk. Wij zorgen dat de monodelen van de lassamenstelling strak in elkaar passen, waardoor wij het materiaal van de lascomponenten in de meeste gevallen slechts samen te hoeven vloeien. Dat wil zeggen; zonder extra materiaal toe te voegen tijdens het lasproces. Het eindresultaat is een strakke en zuivere lasnaad, die heel weinig nabewerking nodig heeft.

De onderstaande video laat zien hoe TIG Lassen er in de praktijk bij Contour uitziet.

Lasrobot TIG toorts
Ga naar de bovenkant