ASSEMBLAGE EN SAMENSTELLINGEN

Op onze assemblageafdeling worden zeer diverse productsoorten gemonteerd. De gemene deler van deze producten is dat ze zijn opgebouwd uit in eigen huis geproduceerde plaatwerkdelen, buizenframes en diverse lassamenstellingen. Ook het monteren en reinigen van producten in onze eigen cleanroom behoort tot de mogelijkheden.

Enkele voorbeelden van producten die wij assembleren zijn machinebehuizingen, machineframes, luchtkanalen, 19″ racks voor datacentra, transportsystemen en beugels voor de apparatenbouw.

Tijdens de assemblage komen alle halffabricaten en koopdelen op het juiste moment bij elkaar. Wij werken met een volledig digitale planning om dit mogelijk te maken. De voortgang van alle productieorders wordt realtime bijgehouden via tablets en barcodescanners. Op dashboards is de beschikbaarheid, locatie en herkomst van ieder onderdeel direct inzichtelijk.

Via ons shop floor control system kan een assemblagemedewerker de gewenste componenten afroepen. Picklijsten worden automatisch op de heftrucktablets weergegeven..

 • Complexe samenstellingen

 • Mechanische assemblage

 • Hoge afwerkingsgraad

 • Cleanroom

 • Complete werkinstructies

 • Ervaren medewerkers

 • Beheerste supply chain

Montage samenstelling uit plaatwerk - Cabinet met mechanische onderdelen
Plaatwerk frame montage

FRAMEBOUW

PLAATWERK

Plaatwerk behuizing assemblage

ASSEMBLAGE

MACHINEBEHUIZING

5S OP DE WERKVLOER

Met flexibele werkplekken houden wij de assemblageruimte schoon en overzichtelijk. De assemblageruimte is opgedeeld in zones. Wanneer een order gestart wordt, wordt de zone met speciaal daarvoor ontworpen karren geconfigureerd. Alleen de werkelijk benodigde gereedschappen en materialen zijn aanwezig.

Na afloop van de order wordt de zone vrijgemaakt voor een volgende order. De karren met onderdelen en gereedschap voor de volgende order staan dan al klaar.

Efficiëntie bij assemblage wordt behaald door complete informatie en tijdige beschikbaarheid van gereedschappen en materialen.

Geassembleerde plaatwerk behuizing

CLEANROOM

In onze cleanroom kunnen wij producten reinigen en complexe samenstellingen assembleren.

MECHATRONICA

Contour is ingericht voor de assemblage van mechatronische samenstellingen. Eindassemblages met elektronische componenten worden direct ingezet bij de eindklant of in de final assembly bij de OEM’er.

 • ESD-veilige werkplek

 • Ground bond testing

 • High potential testing (HIPOT)

 • NEN3140

Bij assemblage van complexe mechatronica of mechatronische modules werken wij samen met ons zusterbedrijf dat hierin is gespecialiseerd.

Gemonteerd plaatwerk: RVS Luchtkanaal met verlijmde isolatie
Elektra assemblage

ASSEMBLAGE

CLEANROOM

Schoon verpakt

WHITEROOM

PLAATWERK