Plaatwerk in grote series

Door automatisering en robotisering met vakmanschap te combineren, kunnen wij grote series plaatwerk op een kosten-efficiënte en betrouwbare manier produceren.

Onze lasers en ponslasers worden beladen vanuit een volautomatisch centraal magazijn. Na het snijden worden de producten automatisch afgestapeld en teruggevoerd in het magazijn. Klaar voor de volgende bewerking.

Als enige in Nederland beschikken wij over drie grootformaat kantrobots en een kantcobot. Ook deze kantrobots zijn met het magazijn verbonden, en worden dus automatisch voorzien van te buigen materiaal.

Lassen doen wij waar mogelijk met een lasrobot. Slijpen met een slijpcobot. Ook onze beits- en passiveerlijn beweegt de producten tussen de verschillende baden met een volautomatische kraan. In de lakstraat maken wij gebruik van een poederrobot.

Door optimaal gebruik te maken van al deze vormen van automatisering kunnen wij onze klanten kosten-efficiënt en betrouwbaar grote series plaatwerk leveren.

Kostenefficiënte series

Doordat onze machines volautomatisch produceren, kunnen wij in de nacht- en weekenduren onbemand produceren. Vooral bij grote of terugkerende series brengt dit voordelen. De CNC programma’s kunnen wij voor deze grote series steeds verder optimaliseren om stabiel en efficiënt te draaien. Waar nodig bestellen wij op maat gemaakte pons- of kantgereedschappen voor een optimale efficientie.

Omdat wij zo het maximale uit onze investeringen in machines halen, kunnen wij de kosten bovendien laag houden.

Waar de stand der techniek het toelaat, produceren wij met robots en volautomatische productielijnen. Daar waar de mogelijkheden van robotisering nog tekort schieten, komt de toegevoegde waarde het vakmanschap van onze mensen het best tot uiting.

 

Volautomatisch ponsen en lasersnijden
Grote serie plaatwerkproducten

PLAATWERK PARTNER

Contour is first tier plaatwerk leverancier aan de top van de Nederlandse maakindustrie.