AFDELINGEN IN BEELD

Wij zijn trots op Contour, daarom willen we het bedrijf graag aan je laten zien! Onze collega’s hebben daarom vrijwel iedere afdeling en bewerking in beeld gebracht. Bekijk de onderstaande video’s om te zien hoe wij werken. Achtereenvolgens zie je welke afdelingen de productie van een plaatwerk product typisch doorloopt.

PLAATBEWERKING IN HET PLAATWERKCENTRUM

In het plaatwerkcentrum worden grote metalen platen zoals wij die inkopen in de juiste vormen uitgesneden. Dat doen we met automatische lasers en ponslasers. Als de metalen onderdelen uitgesneden zijn, dan worden er aanvullende bewerkingen uitgevoerd zoals afbramen, kanten (buigen), walsen, puntlassen, stiftlassen, boren, tappen en persen.

LASSEN

Vervolgens worden de onderdelen afkomstig uit het plaatwerkcentrum in verschillende samenstellingen aan elkaar gelast. Het lassen kan met de hand of met onze lasrobot gebeuren. De lasnaden worden vlakgeslepen. Op RVS producten kan nog een slijprichting aangebracht worden.

POEDERCOATEN IN DE LAKKERIJ

De plaatwerk onderdelen afkomstig van het plaatwerkcentrum en de lasserij, kunnen worden voorzien van een poedercoating. De lak wordt in poedervorm op de metalen producten aangebracht. In een oven smelt het poeder tot een harde en goed hechtende laklaag in de juiste kleur.

MONTAGE EN CLEANROOMASSEMBLAGE

Op de afdeling montage worden alle onderdelen in grotere samenstellingen samengebouwd. Hier komen alle koopdelen en de in andere afdelingen geproduceerde onderdelen bij elkaar.

LOGISTIEK EN EXPEDITIE

Alle binnenkomende goederen moeten op het juiste moment naar de afdelingen worden gebracht waar ze nodig zijn. Tot die tijd worden de producten in het magazijn opgeslagen. Tussen bewerkingen door moeten de producten worden afgehaald en naar de juiste bestemming wordne gebracht. Wanneer alle productiestappen zijn voltooid, dan worden de producten op de juiste manier verpakt. De producten worden volgens planning naar onze klanten verstuurd.

“We hebben een collegiaal team. We zijn harde werkers, maar met iedereen kun je lachen.”

Rudy, 29, CNC Kanter