PLAATWERK ENGINEERING

Contour is in staat om passende en kosteneffectieve oplossingen voor plaatwerk behuizingen en las- en montagesamenstellingen te engineeren. Samen met onze klanten ontwikkelen wij een maakbaar TPD (Technische Product Documentatie). Het vertrekpunt kunnen functionele specificaties, een schets, of reeds bestaande CAD tekeningen zijn.

Doordat wij de engineering verzorgen, kunnen onze klanten zich volledig richten op hun core-business. Ze profiteren van de specifieke plaatwerk kennis die wij in huis hebben. Hierdoor komen onze klanten tijdens de productie niet voor onaangename verrassingen te staan.

SPECIFIEKE KENNIS

Contour heeft specifieke kennis van plaatwerk samenstellingen. We kunnen u adviseren over kostenefficiƫnt gebruik van onderdelen zoals hang- en sluitwerk, kunststof kappen, en persmoeren. Doordat wij weten hoe plaatmateriaal zich gedraagt, weten wij precies hoe scherp de radius van een gekant plaatwerk deel mag zijn. Zonder dat er tijdens de productie scheuren optreden. Wij hebben ervaring in het opdelen van producten met grote radii, zodat de toleranties klein kunnen blijven. Dit terwijl de hoeveelheid benodigd laswerk minimaal blijft. Ook weten we hoe wij met krimp tijdens het lasproces moeten omgaan, en delen wij het ontwerp zodanig op dat de CAD structuur aansluit bij de productiestructuur. Aanvullend ontwerpen wij mallen voor verschillende bewerkingsstappen om de proceszekerheid zo hoog mogelijk te houden.

Door ons vroegtijding in het ontwerpproces te betrekken, zijn er minder iteraties nodig om tot een kostenefficiƫnt en maakbaar TPD te komen. Inclusief werktekeningen en werkinstructies. Op deze manier dragen wij bij aan een reductie van de TCO.

Geassembleerde plaatwerk behuizing

ENGINEERING

cad ontwerp

ENGINEERING

cadcam

PARTNER

De juiste vertaalslag van een ontwerp naar een maakbaar product is van belang voor alle betrokkenen.