PRODUCTIEBESTURING

Om overzicht over de voortgang van circa 85.000 productiestappen per jaar te houden, werken wij digitaal. Met tablets en draadloze barcodescanners wordt de voortgang van iedere stap geregistreerd. Met deze informatie kunnen wij precies zien waar een order zich in het productieproces bevindt.

Alle afdelingen en bewerkingscentra zijn voorzien van realtime dashboards. Dit zijn grote schermen op de afdeling met bewerkingsstappen die gestart moeten worden. De informatie wordt automatisch ververst, en is afgestemd op de specifieke behoefte van iedere afdeling. De te lakken kleuren worden op de poedercoatafdeling visueel weergegeven in de orderlijst. Bij de kantbanken wordt weergegeven voor welke machines een programma beschikbaar is. Zo kent iedere afdeling haar eigen optimalisatie.

Wanneer een order prioriteit moet krijgen, worden wijzigingen in de planning direct zichtbaar in de hele fabriek.
Als een geplande bewerking niet gestart kan worden, dan kunnen onze medewerkers de reden hiervan zien. Bijvoorbeeld omdat een vorige bewerking nog niet gereed is, een koopdeel nog niet binnen is, of een kwaliteitsmelding nog beoordeeld moet worden. Deze informatie stelt ons in staat om direct te zien wat er moet gebeuren.

WERKVOORBEREIDING

Om met deze productmix een consistent hoog kwaliteitsniveau te behalen, leggen wij de artikelstructuren met alle bewerkingstappen volledig digitaal vast in onze ERP database.

Shop floor control: Robotcell met digitaal Dashboard

PRODUCTIEBESTURING

tablets

PRODUCTIEBESTURING

opslagsystemen

PLANNING EN PROGNOSE

Naast de werklijke inkooporders van onze klanten, registreren wij ook contracten en prognoses in ons systeem. Wij vertalen deze informatie naar een volledige tijdsplanning (MPS), onderverdeeld in orders en prognose. Ook combineren wij de competentiematrix van onze medewerkers met de vakantieplanning. Voor de verschillende capaciteitsgroepen kunnen wij op die manier zien hoeveel werk wij verwachten te verzetten ten opzichte van de capaciteit. Dat helpt ons de orderstroom onder controle te houden en bottlenecks te verhelpen.

Doordat wij geïntegreerd zijn in de forecasting en ERP systemen van onze klanten, kunnen wij een proactieve bijdrage leveren in de supply chain. Wanneer prognose omgezet moet worden naar order, dan signaleren wij dit en nemen contact met u op. Wij ontzorgen in het bestelproces en denken met u mee.

Krasvrij verpakken buizenframe

PARTNER

Doordat wij geïntegreerd zijn in de forecasting en ERP systemen van onze klanten, kunnen wij een proactieve bijdrage leveren in de supply chain.

SHOP FLOOR CONTROL

Om het bijwerken van de ordervoortgang en voorraadgegevens in het ERP systeem zo eenvoudig mogelijk te maken hebben wij een eigen app ontwikkeld. Alle afdelingen werken met dit systeem. Productieorders kunnen gereedgemeld worden, materiaalverbruik kan worden geboekt, en voorraadverplaatsingen kunnen direct worden geregistreerd.

De achterliggende filosofie is dat onze medewerkers zoveel mogelijk focus op productie kunnen houden. De administratie daaromheen moet zo ver mogelijk zijn versimpeld. Het principe moet “volgende, volgende, volgende” zijn. Daarmee bedoelen we: Als in ons ERP systeem al bekend is welke leveranciers vandaag zullen leveren, dan moeten de leveringen die verwacht worden al bovenaan staan in het voorkeuzescherm.