WERKEN BIJ CONTOUR IN WINTERSWIJK

Als medewerker bij Contour Winterswijk werk je bij een innovatieve en stabiele organisatie. Ons metaalbedrijf telt ruim 120 medewerkers. De diverse afdelingen in Winterswijk beschikken samen over 17.000 m² bedrijfsruimte.

METAALBEDRIJF

Contour is een metaalbedrijf en toeleverancier. Voor onze hightech klanten maken wij metaalproducten van plaatwerk. Onze klanten gebruiken deze producten van meestal in de eindassemblage van het eindproduct. Dit zijn klanten die bijvoorbeeld chipmachines, ziekenhuisapparatuur en pakketsorteercentra maken. Daar levert Contour dan de metalen onderdelen voor. Vaak zijn dit compleet geassembleerde behuizingen. Onze klanten monteren dan nog de electronica, uploaden de software en testen het apparaat.

Contour Groepsfoto

WERKEN BIJ NIEUWS

GOED WERKGEVERSCHAP

Onze communicatielijnen zijn kort en er is een informele werksfeer. Wij vinden dat medewerkers zich thuis moeten voelen binnen de organisatie en over de juiste middelen en kennis moeten beschikken om hun werk te kunnen verrichten.

Goed werkgeverschap is een voorwaarde om dit mogelijk te maken. Om die reden wordt er veel aandacht besteed aan het creëren van een goede werkomgeving. Wij bieden onze medewerkers de kans om zich verder te ontwikkelen, zowel verdiepend als verbredend.

Wij zorgen bovendien voor goed ingerichte ergonomische werkplekken, waarbij veel aandacht wordt besteed aan het onderhoud van machines en gereedschap. Contour is een absolute voorloper wat betreft het machinepark, wij vinden het belangrijk om continu te innoveren.

Het leuke aan werken bij Contour is dat het bedrijf groot genoeg is om professioneel georganiseerd te zijn. Er zijn allerlei specialismen waarin je je kan verdiepen. Tegelijkertijd is het bedrijf klein genoeg om na verloop van tijd iedereen in het bedrijf te leren kennen. Als je extra inzet en persoonlijke ontwikkeling laat zien, dan wordt dit gezien en gewaardeerd.

Interview met een collega

Het leuke aan werken bij Contour is de vrijheid en verantwoordelijkheid die je krijgt bij het uitwerken van nieuwe producten. De werksfeer op onze afdeling is altijd erg goed. We kunnen onderling goed met elkaar opschieten. De afstemming gaat goed en er is tussendoor ook tijd voor een lolletje met elkaar.

Marciano – CNC Kanter

CNC Kanten Interview

OPLEIDING EN RUIMTE VOOR ONTWIKKELING

Het zijn onze collega’s met kennis en ervaring die ons bedrijf bestaansrecht geven. Iedereen kan productiemachines kopen. Maar klantwaarde genereren, en diezelfde productiemachines optimaal benutten op een goed georganiseerde manier, dat is nog niet zo makkelijk. Daar heb je kennis en ervaring voor nodig.

In principe kan je bij Contour ook zonder diploma starten. De kennis en ervaring doen onze collega’s namelijk op in de onderlinge samenwerking en diverse cursussen. Wie dat wil, kan bij Contour ook een BBL vakopleiding volgen. Ook werken wij veel samen met scholen en opleidingsinstituten uit de regio. Ook zijn er in ons bedrijf altijd stagiaires en afstudeerders actief.

Wij zijn een bedrijf met een lange historie in de metaalindustrie. Bij Contour is het 40-jarig jubileum daarom geen uitzondering. Toch hebben wij ook voldoende aanwas van jonge en enthousiaste collega’s. Het zit hem in de combinatie van jarenlange kennis en ervaring met het enthousiasme van de nieuwe generatie. In juist die combinatie ontstaan de mooiste innovaties. De een kan niet zonder de ander. De mix maakt dat wij ons doorontwikkelen als modern productiebedrijf.

Contour is bedrijf met een langetermijnperspectief. Net zoals onze aandeelhouder dat is.

Lasser opleiding

DE AANDEELHOUDER: VADO BEHEER

A VADO Portfolio company - Lange termijn investeerderContour en ANVIL zijn samen bedrijven uit de portfolio van het Nederlandse VADO beheer. VADO is een begrip in de maakindustrie en is al sinds 1998 aandeelhouder van Contour. Het mag zich dus met recht een aandeelhouder voor de lange termijn noemen. Als VADO-bedrijf hebben wij bij Contour meer dan voldoende ruimte voor ondernemerschap. Dat zie je goed terug in de uitbreidingen van onze organisatie door de jaren heen. VADO is op een positieve manier betrokken als constructieve sparringpartner in onze organisatieontwikkeling.

DE SAMENWERKING: ANVIL INDUSTRIES

Anvil IndustriesContour is onderdeel van de Anvil Industries. Onder de naam Anvil Industries bundelen diverse bedrijven hun kennis en ervaring in plaatwerk, verspanen, lassamenstellingen en mechanische assemblage. Gezamenlijk leveren wij producten aan dezelfde klantsectoren. Stuk voor stuk specialisten met jarenlange ervaring en expertise. Ieder bedrijf is uniek, samen vullen ze elkaar naadloos aan in bewerkingen, seriegrootte, nauwkeurigheid en afmetingen.

AUTOMATISERING EN ROBOTISERING

Bij Contour zien we automatisering en robotisering als een belangrijkekans, zowel voor Contour als commercieel bedrijf, als voor onze vakspecialisten. Door de inzet van robots, en automatische productiesystemen halen wij de robot uit de mens. Robots kunnen het monotone repeterende werk uitvoeren, terwijl onze operators nadenken over de manier waarop dat het beste kan.

Dat laatste is niet iets wat voorbehouden is aan engineers en kantoorpersoneel. Bij Contour worden Cobots en lasrobots bediend door de vakmensen die ook de conventionele machines bedienen. De bediening van deze robots wordt namelijk steeds toegankelijker. In het geval van een Cobot is het bedienen van de kantbank of het beheersen van het lasproces al snel complexer dan het bedienen van de robot. Die programmeer je met een touchscreen tablet.

Doordat onze operators zelf aan de slag gaan met de nieuwste productietechniek, ontwikkelen zij de vaardigheden die nodig zijn om ook zelf voorop te blijven lopen. Zo houden we het werk interessant en uitdagend. Onze medewerkers halen op deze manier ook voldoende kennis in huis om ook zelf relevant te blijven. Het werk dat wij uitvoeren, zal niet zomaar verdwijnen naar de lagelonenlanden. Wij blijven het gat tussen automatisering en waarde van vakkennis namelijk dichtlopen. Telkens is er wel een proces dat nog niet volautomatisch verloopt waar wij toegevoegde waarde kunnen leveren voor onze klanten.

KERNCOMPETENTIES

De kerncompetenties zijn de belangrijkste competenties binnen onze organisatie. Deze dragen al onze medewerkers uit.

 

Samenwerken

Successen haal je niet alleen, dit doe je samen. Samenwerken betekent dat je collegiaal bent. Dat je samen met je (in)directe collega’s meedenkt en meewerkt, je inspant om de gezamenlijk doelen te behalen.

Kwaliteitsbewustzijn

Contour staat bekend om de hoogwaardige kwaliteit van geleverde producten. Wij vinden het belangrijk om de kwaliteit te waarborgen en zijn daarom continu bezig om onze eigen werkzaamheden te evalueren en te verbeteren waar nodig.

Verantwoordelijkheid

Contour heeft vertrouwen in haar medewerkers, wij leggen de verantwoordelijkheid neer daar waar die hoort. Wij gaan er vanuit dat medewerkers bewust zijn van hun taken en verantwoordelijkheden en dat zij hun verantwoordelijkheid nemen.

kernwaarden kwaliteit samenwerken verantwoordelijkheid

CONTACT

HR Medewerker Silke

Wil jij vrijblijvend de mogelijkheden bespreken onder het genot van een kop koffie of thee? Of heb je nog vragen? Stuur mij gerust een appje, mailtje of bel mij.

Silke Bakhuis – HR Adviseur

“We hebben een collegiaal team. We zijn harde werkers, maar met iedereen kun je lachen.”

Rudy, 29, CNC Kanter