METAALBEWERKING

Binnen de metaalbewerking zijn wij gespecialiseerd in verschillende disciplines. De kracht van Contour zit in de combinatie van alle metaalbewerkingen die wij in eigen huis kunnen uitvoeren. Iedere bewerking beheersen wij op een hoogwaardige, geborgde en professionele manier.

Wij werken zoveel mogelijk met CNC gestuurde machines. Deze machines stellen ons in staat om met hoge nauwkeurigheid te produceren. Door NC programma’s op te slaan en hier revisiebeheer op toe te passen kunnen wij iedere productieserie van een product het NC programma hergebruiken en indien nodig verbeteren. Op die manier leveren wij een constant hoge kwaliteit met korte doorlooptijden.

Doordat wij een breed scala van metaalbewerkingen in eigen huis uitvoeren, kunnen wij de verschillende opeenvolgende bewerkingsstappen van het metaal optimaal op elkaar afstemmen. Zowel op technisch als logistiek vlak. Op die manier werken wij kostenefficiƫnt en houden wij de doorlooptijden kort.

Door zowel technische kennis als goede bedrijfsmatige processen te combineren, creƫren wij toegevoegde waarde voor onze klanten.

Plaatwerk met felsrand

PLAATBEWERKING

Plaatbewerking is een categorie van metaalbewerking die zich richt op het bewerken van metalen plaat. Contour is gespecialiseerd in plaatbewerking van dunne plaat. Dit is onze core business. Onze klanten weten ons als jaren te vinden voor het hoogwaardig plaatwerk dat wij leveren. Zowel uitdagende en specialistische onderdelen als grotere series van volledig geautomatiseerd geproduceerde producten.

Gemonteerd plaatwerk: RVS Luchtkanaal met verlijmde isolatie

LASSEN

Alle productiestappen voorafgaand aan het lassen zijn op elkaar afgestemd om de metalen componenten zo nauwkeurig mogelijk aan te laten sluiten in de lassamenstellingen. Daardoor kunnen wij kostenefficient en met zo min mogelijk nabewerking lassamenstellingen produceren.

Beugel van gekant en gelast RVS plaatwerk

POEDERCOATEN

Na het lassen en het nabewerken van de lasnaden, kunnen wij de plaatwerk onderdelen in eigen huis voorzien van een hoogwaardige poedercoating.

Plaatbewerking: Behuizing geassembleerd met scharnieren en regelapparatuur

LIJMEN

Soms is het beter om metaal te verlijmen in plaats van te lassen. Dat heeft verschillende voordelen zoals een beperkte hitte-inbreng, minder nabewerking en kortere doorlooptijden.

Loodlijmen samenstelling

ASSEMBLAGE

Uiteindelijk komen alle lassamenstellingen, plaatwerkdelen, en koopdelen op het juiste moment samen in de montageafdeling. Hier worden ze vervolgens tot een eindproduct geassembleerd en voorzien worden van een geschikte verpakking.

Op de montageafdeling bij Contour wordt er met flexibel ingerichte montagezones gewerkt. Iedere zone kunnen wij snel op- en afbouwen, toegespitst op de producten die op dat moment worden geassembleerd.

De afdeling kan op dashboards zien voor welke productieorders de benodigde onderdelen van de stuklijst al beschikbaar zijn voor montage. Met een druk op de knop kunnen de onderdelen uit het magazijn worden afgeroepen en op de montageafdeling worden klaargezet voor assemblage.

Montage samenstelling uit plaatwerk - Cabinet met mechanische onderdelen

CLEANROOM

Voor klanten met strenge eisen aan de reinheid van de producten kunnen wij producten reinigen en assembleren in onze cleanroom.

Cleanroom verpakt plaatwerk