LEVERANCIER GELIJMDE PRODUCTEN

De toepassing van lijm en kit heeft verschillende voordelen ten opzichte van een lasverbinding of mechanische assemblage. Samen met onze klanten bepalen wij als gespecialiseerd toeleverancier de meest geschikte methode om componenten te verbinden.

  • Tijd- en kostenbesparing

  • Geen vervorming door hoge temperaturen

  • Lucht- en vloeistofdichte verbindingen

  • Gelijkwaardige hechting aan las- en montageverbindingen mogelijk

Onze medewerkers zijn opgeleid tot European Adhesive Specialist (EAS) en European Adhesive Bonder (EAB). Met de combinatie van deze opleidingen hebben wij de fundamentele kennis van lijmverbindingen in huis, en passen wij de lijmverbinding op de juiste manier toe.

Assemblage uit gelast plaatwerk, gepoedercoat, met gewalst en gelijmd RVS paneel
Lood bekleden met lijmverbinding

LOODLIJMEN

LIJMEN

Lijmen van plaatwerk

LIJMEN

PLAATWERK

LOODLIJMEN & VERWERKEN

Lood is een belangrijk materiaal. Wanneer goed verwerkt, zorgt het ervoor dat röntgenstraling binnen de behuizing van röntgenapparatuur blijft. Daardoor kunnen artsen, verpleegkundigen en laboranten veilig werken. Klanten in de analytische en medische industrie waarderen de kennis en jarenlange ervaring van Contour. Wij hebben ons bewezen als zorgvuldig en betrouwbare leverancier van met lood verlijmde behuizingen.

Om het lood op een veilige manier te verwerken, zijn onze medewerkers getraind in de juiste omgang met dit materiaal. Het lood wordt in een aparte ruimte verwerkt. De bloedwaarden van de medewerkers die met lood werken worden jaarlijks gecontroleerd. Op die manier stellen wij zeker dat we veilig en verantwoord met het materiaal omgaan.

Loodlijmen samenstelling

Het maken van samenstellingen uit monodelen is onze kerncompetentie. Samen met onze klanten bepalen wij de meest geschikte verbindingsmethode.