VAN NPI NAAR REPEATPRODUCTIE

De werkwijze van Contour is gericht op schaalbare en repeteerbare productie van plaatwerk, las- en montagesamenstellingen. Tijdens de ontwerpfase zijn wij betrokken om tot een maakbaar ontwerp te komen. In overleg met de klant, bepalen onze technici de meest geschikte bewerkingsvolgorde met bijbehorende opdeling in monodelen.

Op jaarbasis produceren wij circa 8.000 verschillende artikelen in 20.000 productieorders. Dat komt neer op 85.000 individuele bewerkingsstappen per jaar. Om met deze productmix een consistent hoog kwaliteitsniveau te behalen, leggen wij artikelstructuren met alle bewerkingstappen volledig digitaal vast in onze ERP database. Waar specifieke instructies nodig zijn, worden extra documenten en meetrapporten gekoppeld aan bewerkingstappen. Op basis van deze informatie worden automatisch productieorders aangemaakt. De voortgang van iedere bewerkingsstap wordt digitaal wordt gevolgd.

FEEDBACK CYCLUS

Tijdens een productiecyclus van een artikel, kan iedere productiemedewerker digitaal feedback geven aan de werkvoorbereiding. Alvorens een nieuwe productieorder voor hetzelfde artikel vrijgegeven wordt, zal de order voor beoordeling via de werkvoorbereider gerouteerd worden.

CONTINU VERBETEREN

Met onze werkwijze, draagt iedere productieorder bij aan een iteratief proces van kwaliteitsverbetering. Verbetering van efficiƫntie en betrouwbaarheid is ingebed in ons proces.

Assemblage uit gelast plaatwerk, gepoedercoat, met gewalst en gelijmd RVS paneel

ASSEMBLAGES

repeatproductie

LASSEN

cnc gestuurd

VERTAALSLAG

Contour is ingericht als repeatfabriek voor kleine tot middelgrote series. De juiste vertaalslag van een ontwerp naar een maakbaar plaatwerk product is van belang voor alle betrokkenen. Het komt de kostprijs ten goede, en maakt het productieproces efficiƫnt en betrouwbaar. Onze klanten richten zich graag op hun core-business. De productie en kennis van plaatwerk is daar geen onderdeel van. Na een initieel ontwerp, schuiven onze technici daarom aan bij de technici van onze klant. Samen optimaliseren wij het ontwerp tot een maakbaar TPD.

BETROKKENHEID

We voegen onze kennis en ervaring toe tijdens de ontwerpfase. De lijnen zijn dan kort. Onze technici staan direct in contact met technici van onze klant. Onze klanten koppelen ons terug dat zij onze betrokkenheid met het eindproduct waarderen.

Plaatwerk lassamenstelling

PARTNER

De juiste vertaalslag van een ontwerp naar een maakbaar plaatwerk product is van belang voor alle betrokkenen.