Plaatbewerking

Plaatbewerking is de verzamelnaam voor de verschillende varianten van bewerkingen van plaatmetaal. Voorbeelden van plaatbewerkingen zijn lasersnijden, kanten en lassen. Bij Contour hebben wij vrijwel alle soorten plaatbewerking in huis.

Waar mogelijk werken wij met volledig CNC gestuurde machines. Een aantal van deze CNC machines is bovendien uitgerust om volautomatisch te kunnen produceren. Onze fabriek staat nooit stil.

Plaatwerk product

Alle soorten plaatbewerking

Als toeleverancier van plaatbewerking, vinden wij het belangrijk onze klanten kostenefficiënt te kunnen ontzorgen. Daarom voeren wij vrijwel alle mogelijke bewerkingen in eigen huis uit. Een combinatie van een eigen poedercoatinstallatie, cleanroom en beitsstraat maakt ons uniek in Nederland. Doordat wij alle plaatbewerkingen in eigen huis uitvoeren, houden wij de kosten laag, de kwaliteit hoog en de doorlooptijd kort.

Klik op een plaatbewerking voor meer info over het bewerkingsproces.

Plaatwerk product
Plaatwerk snijden
PONSLASER

PLAATBEWERKING

Plaatwerk kanten
ROBOT KANTBANK

PLAATBEWERKING

Plaatbewerking als core business

Plaatbewerking is onze core business. In de jaren ’50 zijn wij begonnen met plaatbewerking, en in de jaren ’80 installeerden wij een van de eerste lasersnijmachines voor industrieel plaatwerk in Nederland. Sindsdien hebben wij het aantal soorten plaatbewerking dat wij in eigen huis uitvoeren steeds verder uitgebreid.

Inmiddels leveren wij plaatwerk producten aan klanten in verschillende sectoren in zowel low- als high-tech marktsegmenten.

Plaatwerk product
Plaatwerk verdeelstukken
Plaatwerk kanten
CNC KANTEN

PLAATBEWERKING

PEM Sert
PEMSERTEN

PLAATBEWERKING

Plaatbewerking op maat

Als toeleverancier van plaatbewerking spelen wij in op de wensen van onze klanten op het gebied van techniek, logistiek en kwaliteit. De door ons voorgestelde aanpak varieert, afhankelijk van de vraag.

Het ene project leent zich goed voor autonome en volautomatische plaatbewerking, zoals de enkelvoudige producten afgebeeld op de foto hier rechts. Deze producten worden in grote aantallen en in volle trailers per zending aan de klant geleverd. De productie verloopt met behulp van volautomatische machines, waarbij de focus sterk ligt op logistiek en automatisering. De afstemming met de klant richt zich voornamelijk op logistieke aspecten.

Het tegenovergestelde gaat op voor specialistische plaatbewerking van complexe samenstellingen in kleine aantallen. Hier spelen vakmanschap en maakbaarheid een cruciale rol. De uitdaging ligt nu vooral bij de technische maakbaarheid en de eventuele nabewerking van het afgewerkte product.

Assemblagekits voor project
Assemblagekit voor project

Wij beschikken over een eigen poedercoatinstallatie, daardoor kunnen wij een constante productkwaliteit en korte doorlooptijd van plaatwerk garanderen.

Contour Covering Technology BV