LASSEN

Contour is gespecialiseerd toeleverancier van lassamenstellingen uit plaatwerk. Alle bewerkingsstappen, inclusief de productie van de lascomponenten, zijn op elkaar afgestemd om efficient en nauwkeurig te kunnen lassen.

Wij leveren zowel specialistisch plaatwerk in kleine series, als volumedelen waarbij de laswerkzaamheden door onze lasrobot worden uitgevoerd.

 • Visueel lasinspecteurs (VT-w-1 en VT-w-2)

 • TIG, MIG/MAG, TPS/i en CMT

 • Staal en RVS in gescheiden ruimtes

 • International Welding Engineer (IWE)

 • Gecertificeerd lassen

 • CNC lasrobot met drie werkplekken

 • Slijpcobot

 • Dun plaatwerk

Lassamenstelling

LASSEN TOELEVERANCIER

Waar tolerantieopbouw en vlakheid belangrijke criteria zijn, is Contour uw geschikte toeleverancier. Voor onze klanten lassen wij complexe lassamenstellingen tot op een nauwkeurigheid van tiende millimeters.

Samenstellingen kunnen bestaan uit een combinatie van gekant plaatwerk, draai- en freesdelen, lasergesneden buizen en diverse koopdelen. Onze ervaren medewerkers hebben de kennis in huis om een ontwerp zodanig te (her)construeren dat een nauwkeurig en reproduceerbaar eindproduct kan worden gerealiseerd.

Onze ervaring met samenstellen wordt gewaardeerd door klanten in verschillende sectoren. Vaak worden wij in een vroeg stadium betrokken bij de ontwerpfase.

 • Semiconductor- / halfgeleiderindustrie

 • Medische industrie

 • Laboratoriumapparatuur

 • Apparaten- en machinebouw

 • Transport- en intralogistiek

Aluminium lassen
Lasrobot

RVS LASSEN

LASROBOT

TIG Lassen

TIG LASSEN

LASSEN

SLIJPEN EN FINISHEN

Wij onderscheiden ons met de hoge kwaliteit van afwerking die wij met onze lassamenstellingen kunnen realiseren. Ons team is in staat om de lasnaden, ook op gebogen vlakken, op de gewenste radius te slijpen. De slijprichting kan vervolgens naar wens worden aangebracht.

Producten met onze RVS finishing, worden onder andere ingezet bij check-in’s van diverse luchthavens, toegangspoorten van de metro in Parijs, en in de behuizingen van medische apparatuur.

RVS LASSEN & FINISHING

Contour heeft de kennis en ervaring in huis om producten na het RVS lassen het gewenste uiterlijk te geven. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Lassamenstelling uit plaatwerk

LASOPLEIDING

Onze medewerkers hebben verschillende internationaal erkende lasopleidingen afgerond. Ons team beschikt over visueel lasinspecteurs (VT-w-1 en VT-w-2) die lasverbindingen kunnen beoordelen volgens NEN-EN-ISO 5817 en EN-ISO 10042. Daarnaast mogen wij een international welding engineer (IWE) tot onze collega’s rekenen.

Wij combineren praktische ervaring met theoretische kennis om onze klanten zo goed mogelijk met lassamenstellingen van dienst te zijn.

GECERTIFICEERD LASSEN

Bij gecertificeerd lassen, wordt door een afgevaardigde van een onafhankelijk instituut aangetoond dat wij een specifiek product conform de aangegeven normering kunnen lassen. Onder toezicht wordt een proefproduct gelast. De lasnaad wordt vervolgens visueel beoordeeld en getest conform de voorschriften van de norm. Bij een succesvol resultaat wordt een lasmethodekwalificatie afgegeven voor de lassamenstelling.

Gecertificeerd lassen passen wij toe wanneer onze klanten daarnaar vragen. Bijvoorbeeld wanneer een lasverbinding bijzonder kritisch is, of de lassamenstelling aan specifieke regelgeving moet voldoen.

Lassen nabewerken

SLIJPEN

AFWERKING

TIG Lassen

TIG LASSEN

BUISFRAME

SMART WELDING FACTORY

Wij zijn als deelnemer aangesloten bij het Fieldlab Smart Welding Factory. Het doel van Smart Welding Factory is de technische kennis in Nederland op peil te houden, en daarmee de concurrentiepositie t.o.v. het buitenland te kunnen versterken.

De nadruk ligt op kostenefficiënte productie van enkelstuk lassamenstellingen. Dit wordt bereikt door het automatiseren van productiestappen waar technologische ontwikkelingen op het gebied van de lastechniek ons in staat stellen om automatisering met flexibiliteit te combineren.

Smart Welding Factory

RIDE REACT-EU PROJECT

In het Ride project werkt Contour samen met diverse projectpartners, waarmee samen vooronderzoek en haalbaarheidsstudies worden verricht naar nieuwe productietechnieken voor lassamenstellingen. Het doel is het versnellen van innovatie en daarmee de productiecapaciteit te verhogen en productiekosten te verlagen. Meer weten? Lees dan het persbericht.

Lassamenstelling stalen kokers
TIG Lastoorts

TIG LASTOORTS

LASROBOT

Lassen met de TIG lasrobot

RVS LASMAL

DUN PLAATWERK

KWALITEITSNORM

Contour heeft een standaard ontwikkeld waarin het afwerkingsniveau van lasnaad en finishing van een lassamenstelling is vastgelegd. Aan de hand van samples en praktijkvoorbeelden, kunnen onze technici met klanten overleggen aan welke eisen een product moet voldoen. Het is voor alle betrokkenen duidelijk welk kwaliteitsniveau wordt gevraagd. Op deze manier beheersen wij de kwaliteit en kostprijs van onze lassamenstellingen.

AFSPRAAK

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met ons verkoopteam om een afspraak te plannen.

Lassamenstelling dun plaatwerk
TIG Lassen

FRAMEBOUW

LASSEN

Lasnaad nabewerken

SLIJPEN

AFWERKING

SERIEPRODUCTIE

Bij serieproductie maken wij zo efficient mogelijk gebruik van onze lasrobot en slimme lasmallen. Waar de aantallen groeien, investeren wij in een verkorting van de cyclustijden en bedenken wij de optimale verdeling tussen hecht- en aflaswerk voor een lassamenstelling. Op die manier reduceren wij de kosten per product zo ver mogelijk.

PARTNER

Onze technici staan in contact met de technici van onze klant, de lijnen zijn kort. Samen blijven wij op zoek naar verbetering in ontwerp en productiemethode.

Brandhaspelkast uit gelast en gepoedercoat staal en sendzimir

PARTNER VOOR LASSAMENSTELLINGEN

Vaak worden wij in een vroeg stadium betrokken bij de ontwerpfase van een lassamenstelling.

Als plaatwerkspecialist ondersteunen wij onze klanten bij de optimale opdeling in plaatwerkdelen. Een efficiënt reproduceerbare lassamenstelling is het resultaat.
Contour Covering Technology BV