CLEANROOM ASSEMBLAGE

Contour is toeleverancier van cleanroom gereinigde producten. In onze cleanroom kunnen wij koopdelen, plaatwerk en lascomponenten reinigen, assembleren en verpakken.

De cleanroom wordt voornamelijk ingezet voor klanten in de medische en halfgeleiderindustrie. De installatie voldoet aan de richtlijnen zoals vastgesteld in de ISO 14644-1 klasse 5 cleanroom-classificatie.

Doordat wij een cleanroom in eigen huis hebben, hoeven de door ons geproduceerde plaatwerkproducten niet naar externe leveranciers getransporteerd te worden. Dit reduceert de kans op beschadigingen tijdens transport. Ook verkort het de doorlooptijd, en zijn wij beter in staat om de naleving van strikte assemblage-instructies te waarborgen.

  • Complexe montage

  • Cleanliness grade 3 & 4

  • Ultrasoonreinigen

  • Particle count testen

  • UV-controle

  • Sealingmachines

Wij beschikkene over een eigen beits- en passiveerinstallatie. Bij analyses zoals TOC- en RGA-testen werken wij nauw samen met vooraanstaande dienstverleners in Nederland. Wij beheersen onze supply chain op zowel technisch als logistiek vlak.

Cleanroom gereinigd luchtkanaal uit RVS plaatwerk buis
Cleanroom verpakken

CLEANROOM

VERPAKKEN

Cleanroom: Reinigen van een gefreesd product

CLEANROOM

REINIGEN

COMPLEXE CLEANROOM ASSEMBLAGE

Waar reguliere dienstverleners van cleanroomactiviteiten zich voornamelijk richten op het reinigen, behoort bij Contour de montage van complexe assemblages tot de kernactiviteiten. De cleanroom is daarom onderdeel van de afdeling assemblage. De medewerkers zijn ervaren in het samenstellen van producten voor verschillende sectoren waaronder de semiconductor-industrie.

PROCESBORGING

Wanneer gewenst, kunnen wij de assemblage aan de hand van stap-voor-stap werkinstructies met controlelijsten uitvoeren. In de cleanroom werken wij met mobiele tablets om dit mogelijk te maken.

Cleanroom verpakt plaatwerk
Cleanroom assemblage: UV controle

CLEANROOM

UV-CONTROLE

Cleanroom inrichting

CLEANROOM

INRICHTING