BEN, LEERLING PLAATWERKER

Contour is voor mij het perfecte leerbedrijf. Allereerst ben ik bij Contour zo’n twee jaar geleden heel open ontvangen. In het begin kreeg ik directe ondersteuning. Ik hoefde niet naar mijn begeleider toe te gaan; hij kwam uit zichzelf naar mij. Later werd natuurlijk wel meer zelfstandigheid verwacht, maar iedereen wilde mij altijd helpen.

Ten tweede krijg ik bij Contour de kans om telkens een stapje hogerop te komen. Ik ben begonnen met het maken van proefplaatjes en het hechten. Ik sta nu bijvoorbeeld aan de lasrobot en dan kijk ik al mee bij het programmeren ervan.

Ten derde is er heel veel variatie in het werk. Contour is een toeleverancier, dus we maken niet steeds hetzelfde product. Het is afhankelijk van de order hoelang je bezig bent met één product. De ene keer werk je acht orders weg op één dag, maar het komt ook voor dat je 2,5 dag bezig bent met één order. De handelingen die je uitvoert komen vaak op de tiende precies; je moet dus heel secuur te werk gaan.

Het leukste aan werken bij Contour vind ik het lassen. Ik word erg vrolijk van een goede las. In deze fase maak je het product namelijk compleet; losse onderdelen komen dan voor het eerst bij elkaar. Je krijgt dus ook een goed gevoel over wat je daadwerkelijk aan het maken bent.

Ik zou toekomstige leerlingen bij Contour aanraden vooral open te staan voor feedback. Dan is er heel veel te leren bij Contour. Ook zou ik hen aanraden door te blijven leren. Met het tonen van deze ambitie is er bij Contour veel afwisseling in het werk en zijn er veel groei mogelijkheden.

Leerling plaatwerker

“We hebben een collegiaal team. We zijn harde werkers, maar met iedereen kun je lachen.”

Rudy, 29, CNC Kanter