Stageopdracht: Het bouwen van een gereedschapskatalogus

Contour Covering Technology (CCT) uit Winterswijk is toeleverancier van plaatwerk onderdelen en samenstellingen. Contour biedt vele competenties: plaatbewerking, lassen, poedercoaten, assemblage, cleanroom en lijmen.

Op jaarbasis worden er bij CCT circa 8.000 verschillende artikelen in 20.000 productieorders geproduceerd. Onze focus ligt op kleine tot middelgrote series. Het is de missie van Contour Covering Technology om de maakindustrie te voorzien van hoogwaardig plaatwerk en samenstellingen. Het gaat hier om kasten, behuizingen, frames, machinecoverings en complete (electro) mechanische modules.

Om onze klanten in de maakindustrie van de nieuwste producten en technieken te voorzien zijn kennis en vaardigheden nodig en is het aan Contour de taak om zich constant te ontwikkelen. Hier kun jij als stagiair/afstudeerder een rol in spelen!

Voordelen

 • Innovatief bedrijf

 • Moderne machines

 • Kwaliteitsproducten

 • Hightech klanten

Profiel

 • HBO Mechatronica, HBO Technische Bedrijfskunde, HBO Werktuigbouwkunde

 • Leergierig

 • Techniek
 • Metaal / Plaatwerk

Bedrijf

 • Winterswijk

 • Enthousiast team

 • Opleidingsmogelijkheden

 • Doorgroeimogelijkheden

STAGEOPDRACHT

We hebben een groot aantal gereedschappen om producten te kunnen maken op de ponsmachine en kantbanken. Ponsgereedschappen kunnen stansen, vervormen, draadrollen, afbramen, etc. Kantgereedschappen zijn er ook in allerlei maten om verschillende soorten geometrie te kunne produceren.

Door de jaren heen is de variatie in gereedschap telkens gegroeid. Een duidelijk gecategoriseerd overzicht van de gereedschappen ontbreekt. (Documentatie is wel digitaal verzameld, maar niet gerubriceerd en doorzoekbaar). Het overzicht van de gereedschappen is dus niet op een ‘doorzoekbare’ manier vastgelegd, waardoor we in de praktijk afhankelijk zijn van een of enkele CNC programmeurs die zelf weten welk gereedschap er beschikbaar is.

In het kader van kennisdeling met Werkvoorbereiding, Engineering, en Sales over de mogelijkheden van ons machinepark met de tooling die we hebben. En ook om de continuïteit te borgen in geval van personeelsverloop of ziekte, bestaat er daarom een behoefte een opzet voor een gereedschap catalogus te bouwen die voldoet aan de wensen van de verschillende stakeholders. Onderzocht moet worden hoe de gereedschappen het best kunnen worden gerubriceerd, en welke gegevens eenvoudig doorzoekbaar moeten zijn, en waar het volstaat als de gegevens in de onderliggende gereedschapsdocumentatie te achterhalen zijn.

De catalogus moet dan actueel en actief onderhouden worden bij het toevoegen en uitfaseren van gereedschappen. Daar moet een systematiek voor worden ontworpen waarbij nagedacht wordt over welke afdelingen/functies hier verantwoordelijk voor zijn. Ieder gereedschap is daarnaast voorzien van relevante CAD bestanden en databladen waarin vastgelegd is wat de toleranties zijn en hoe de gereedschappen gebruikt moeten worden. Deze documentatie moet met de catalogussystematiek onderhouden worden en gekoppeld worden aan de catalogus.

Het resultaat van de opdracht moet een geïmplementeerde en gevulde gereedschapscatalogus zijn, die voldoet aan de wensen van de stakeholders, en waarvan het beheer is overgedragen aan de verantwoordelijke afdelingen (ook het vullen van de catalogus is dus deel van de opdracht).

STAGEVERGOEDING

Als je stage loopt bij Contour, dan krijg je daar een passende vergoeding voor. Verder krijg je goede begeleiding van een inhoudelijk (ervaren) en algemeen begeleider tijdens jouw leerzame stageperiode.

Erkend leerbedrijf

SBB Erkend LeerbedrijfContour is een SBB-erkend leerbedrijf. Wij dragen zorg voor een goede en veilige werkplek. Als student krijg je een persoonlijke praktijkopleider toegewezen die je begeleid tijdens het BBL-traject.

Lees meer >>

WIE ZOEKEN WIJ?

Jij bent een gemotiveerde student werktuigbouwkunde, technische bedrijfskunde of mechatronica. Tijdens het uitvoeren van deze opdracht kun jij zelfstandig werken en wanneer nodig bij jij een teamplayer. Je toont initiatief en wanneer het even niet lukt ben jij de doorzetter die er een schepje bovenop doet en het project tot een succes maakt!

 

STARTDATUM?

September 2023

HET BEDRIJF

Contour is een toeleverancier van specialistisch plaatwerk. Onze vestiging in Winterswijk richt zich voornamelijk op het produceren van lassamenstellingen, montagesamenstellingen en losse plaatwerkonderdelen voor klanten in de hightech industrie.

Met ca. 125 collega’s is Contour een serieus en goed georganiseerd bedrijf. Wij kunnen een groot aantal metaalbewerkingen in eigen huis uitvoeren. Zo beschikken wij zelfs over een eigen poedercoatinstallatie en een cleanroom. Contour is een van de grotere plaatwerkfabrieken van Nederland.

Onze collega’s beschikken over de modernste productiemachines. Wij zijn een absolute voorloper wat betreft het machinepark en digitalisering. Om die positie te behouden besteden wij veel aandacht aan opleidingen, cursussen en de duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers.

ONZE KLANTEN

Onze klanten bevinden zich in de top van de Nederlandse maakindustrie. Het zijn de grootste landelijke spelers in sectoren zoals de halfgeleiderindustrie (chipmachines), de medisch-analytische industrie (apparaten voor ziekenhuizen en laboratoria) en intralogistiek (check-in systemen voor luchthavens en pakketsorteercentra). Als medewerker bij Contour werk je dus aan veel verschillende metalen producten voor even zoveel verschillende toepassingen. Dat maakt het werk afwisselend en uitdagend.

BELANGSTELLING?

HR Medewerker Silke

Wil jij vrijblijvend de mogelijkheden bespreken onder het genot van een kop koffie of thee?
Of heb je nog vragen? Stuur mij gerust een appje, mailtje of bel mij.

Silke Bakhuis – HR Adviseur

Direct contact

Sollicitatieformulier

  WERKEN BIJ NIEUWS

  “We hebben een collegiaal team. We zijn harde werkers, maar met iedereen kun je lachen.”

  Rudy, 29, CNC Kanter