Hybride Moffeloven voor de Poedercoatlijn

Bij Contour hebben we opnieuw een verduurzamingsproject afgerond. Wij hebben de gasgestookte moffeloven van onze poedercoatlijn volledig vervangen door een nieuwe, energie-efficiënte moffeloven! Hiermee kunnen we nog efficienter plaatwerk van een laklaag voorzien.

De nieuwe oven biedt verschillende energiebesparende voordelen:

  • De nieuwe oven is hybride en kan op zowel gas als (groene) elektriciteit worden gestookt, wat resulteert in een lagere CO2-uitstoot.
  • De nieuwe oven maakt het mogelijk om significant meer energie van onze zonnepanelen te benutten. Dat maakt, ondanks de netcongestie, een verdere investering in PV-panelen mogelijk. Lokale opwek dus! Hierover later meer.
  • Dankzij de A-cap luchtsluis blijft de warmte beter behouden in de moffeloven.
  • Restwarmte van de oven wordt nu efficiënt benut voor de droogoven.
  • Lichtschermen zorgen ervoor dat alle in- en uitgaande deuren automatisch sluiten wanneer er geen producten passeren.

Dit project was alleen mogelijk dankzij de inzet en flexibiliteit van alle betrokkenen. ESTEE Coating Solutions, Klein Poelhuis Bedrijven en KlaassenGroep BV hebben rond de jaarwisseling de installatie verzorgd. Tijdens deze periode hebben onze eigen collega’s op een externe locatie onze producten van een laklaag voorzien. En ook onze klanten hebben meegedacht in de planning van de te lakken producten.

Wij willen iedereen bedanken voor deze inzet en flexibiliteit!

Ook werken bij een modern bedrijf?

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Published On: 20/03/2024Label: , ,