Stageopdracht: De toekomst van energie bij Contour Covering Technology

Om onze klanten in de maakindustrie van de nieuwste producten en technieken te voorzien zijn kennis en vaardigheden nodig en is het aan Contour de taak om zich constant te ontwikkelen. Hier kun jij als stagiair/afstudeerder een rol in spelen!

Voordelen

 • Innovatief bedrijf

 • Moderne machines

 • Kwaliteitsproducten

 • Hightech klanten

Profiel

 • HBO Werktuigbouwkunde, minor Energietechniek

 • Leergierig

 • Techniek
 • Metaal / Plaatwerk

Bedrijf

 • Winterswijk

 • Enthousiast team

 • Opleidingsmogelijkheden

 • Doorgroeimogelijkheden

STAGEOPDRACHT

Een poedercoatstraat, lasersnijmachines, lasapparaten, (robot-)kantbanken, een clean-room en een beitsstraat. Een bedrijf gebruikt veel energie. Klimaat en energieneutraliteit staat steeds vaker op het programma van bedrijven. Zo ook bij Contour!

We zijn op zoek naar een student die onderzoek doet naar de energiestromen binnen Contour. Je gaat een globaal onderzoek doen naar geheel Contour en maakt een overzicht van de grootste energie- en vermogensverbruikers. Dit maak je inzichtelijk aan de hand van bijv. een sankey diagram met een onderbouwing. Vervolgens ga je de focus leggen op een specifieke afdeling om een verbetermaatregel te kunnen aanbevelen en/of implementeren.

Een voorbeeld van een afdeling is de poederlakinstallatie. Deze installatie bevat een gasgestookte oven, echter zijn er op de markt ook alternatieven beschikbaar. Bijvoorbeeld een infrarood- in plaats van een convectieoven. Ook zijn wij als bedrijf benieuwd naar de potentie van waterstof, infrarood ‘heat pipes’ of inductie? Kortom: hoe kan de installatie van de focus afdeling er over 5 jaar potentieel uit gaan zien?

STAGEVERGOEDING

Als je stage loopt bij Contour, dan krijg je daar een passende vergoeding voor. Verder krijg je goede begeleiding van een inhoudelijk (ervaren) en algemeen begeleider tijdens jouw leerzame stageperiode.

Erkend leerbedrijf

SBB Erkend LeerbedrijfContour is een SBB-erkend leerbedrijf. Wij dragen zorg voor een goede en veilige werkplek. Als student krijg je een persoonlijke praktijkopleider toegewezen die je begeleid tijdens het BBL-traject.

Lees meer >>

WIE ZOEKEN WIJ?

Jij bent een gemotiveerde student Werktuigbouwkunde – energietechniek. Tijdens het uitvoeren van deze opdracht kun jij zelfstandig werken en wanneer nodig bij jij een teamplayer. Je toont initiatief en wanneer het even niet lukt ben jij de doorzetter die er een schepje bovenop doet en het project tot een succes maakt.

STARTDATUM?

September 2023

HET BEDRIJF

Contour is een toeleverancier van specialistisch plaatwerk. Onze vestiging in Winterswijk richt zich voornamelijk op het produceren van lassamenstellingen, montagesamenstellingen en losse plaatwerkonderdelen voor klanten in de hightech industrie.

Met ca. 135 collega’s is Contour een serieus en goed georganiseerd bedrijf. Wij kunnen een groot aantal metaalbewerkingen in eigen huis uitvoeren. Zo beschikken wij zelfs over een eigen poedercoatinstallatie en een cleanroom. Contour is een van de grotere plaatwerkfabrieken van Nederland.

Onze collega’s beschikken over de modernste productiemachines. Wij zijn een absolute voorloper wat betreft het machinepark en digitalisering. Om die positie te behouden besteden wij veel aandacht aan opleidingen, cursussen en de duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers.

ONZE KLANTEN

Onze klanten bevinden zich in de top van de Nederlandse maakindustrie. Het zijn de grootste landelijke spelers in sectoren zoals de halfgeleiderindustrie (chipmachines), de medisch-analytische industrie (apparaten voor ziekenhuizen en laboratoria) en intralogistiek (check-in systemen voor luchthavens en pakketsorteercentra). Als medewerker bij Contour werk je dus aan veel verschillende metalen producten voor even zoveel verschillende toepassingen. Dat maakt het werk afwisselend en uitdagend.

BELANGSTELLING?

HR Medewerker Silke

Wil jij vrijblijvend de mogelijkheden bespreken onder het genot van een kop koffie of thee?
Of heb je nog vragen? Stuur mij gerust een appje, mailtje of bel mij.

Silke Bakhuis – HR Adviseur

Direct contact

Sollicitatieformulier

  WERKEN BIJ NIEUWS

  “We hebben een collegiaal team. We zijn harde werkers, maar met iedereen kun je lachen.”

  Rudy, 29, CNC Kanter