Stageopdracht: Haalbaarheidsstudie voor een Buislaser bij Contour

Contour Covering Technology is toeleverancier van plaatwerk onderdelen en samenstellingen. Contour biedt vele competenties: plaatbewerking, lassen, poedercoaten, assemblage, cleanroom en lijmen.

Op jaarbasis worden er bij Contour circa 8.000 verschillende artikelen in 20.000 productieorders geproduceerd. Onze focus ligt op kleine tot middelgrote series. Het is de missie van Contour om de maakindustrie te voorzien van hoogwaardig plaatwerk en samenstellingen. Het gaat hier om kasten, behuizingen, frames, machinecoverings en complete (electro) mechanische modules.

Om onze klanten in de maakindustrie van de nieuwste producten en technieken te voorzien zijn kennis en vaardigheden nodig en is het aan Contour de taak om zich constant te ontwikkelen. Hier kun jij als stagiair/afstudeerder een rol in spelen!

 

Voordelen

 • Innovatief bedrijf

 • Moderne machines

 • Kwaliteitsproducten

 • Hightech klanten

Profiel

 • HBO Technische Bedrijfskunde

 • Leergierig

 • Techniek
 • Metaal / Plaatwerk

Bedrijf

 • Winterswijk

 • Enthousiast team

 • Opleidingsmogelijkheden

 • Doorgroeimogelijkheden

STAGEOPDRACHT

Het doel van deze opdracht is het uitvoeren van een haalbaarheidsstudie naar de aanschaf van een buislaser bij Contour. Het onderzoek moet inzicht geven in de mogelijkheden en beperkingen van het gebruik van een buislaser en de financiële en organisatorische consequenties van de aanschaf van een buislaser bij Contour.

Wat ga je doen?

Je start met een inventarisatie van de huidige productieprocessen van Contour waarvoor de buislaser gebruikt zou kunnen worden. Daarna ga je een onderzoek naar de technische mogelijkheden en beperkingen van verschillende typen buislasers. Daarnaast ga je een analyse van de financiële haalbaarheid van de aanschaf van een buislaser, inclusief de investeringskosten, de exploitatiekosten en de terugverdientijd. Ook wordt er een vergelijking van de aanschaf van een buislaser met andere productiemethoden.

De resultaten van de haalbaarheidsstudie worden vastgelegd in een rapportage, waarin onder meer de volgende aspecten worden belicht:

 • De mogelijkheden en beperkingen van het gebruik van een buislaser binnen de productieprocessen van Contour

 • Een gedetailleerde beschrijving van de technische specificaties van de geselecteerde typen buislasers

 • Een berekening van de financiële haalbaarheid van de aanschaf van een buislaser, inclusief de investeringskosten, de exploitatiekosten en de terugverdientijd

STAGEVERGOEDING

Als je stage loopt bij Contour, dan krijg je daar een passende vergoeding voor. Verder krijg je goede begeleiding van een inhoudelijk (ervaren) en algemeen begeleider tijdens jouw leerzame stageperiode.

Erkend leerbedrijf

SBB Erkend LeerbedrijfContour is een SBB-erkend leerbedrijf. Wij dragen zorg voor een goede en veilige werkplek. Als student krijg je een persoonlijke praktijkopleider toegewezen die je begeleid tijdens het BBL-traject.

Lees meer >>

WIE ZOEKEN WIJ?

Jij bent een gemotiveerde student Technische Bedrijfskunde. Tijdens het uitvoeren van deze opdracht kun jij zelfstandig werken en wanneer nodig bij jij een teamplayer. Je toont initiatief en wanneer het even niet lukt ben jij de doorzetter die er een schepje bovenop doet en het project tot een succes maakt.

STARTDATUM?

September 2023

HET BEDRIJF

Contour is een toeleverancier van specialistisch plaatwerk. Onze vestiging in Winterswijk richt zich voornamelijk op het produceren van lassamenstellingen, montagesamenstellingen en losse plaatwerkonderdelen voor klanten in de hightech industrie.

Met ca. 135 collega’s is Contour een serieus en goed georganiseerd bedrijf. Wij kunnen een groot aantal metaalbewerkingen in eigen huis uitvoeren. Zo beschikken wij zelfs over een eigen poedercoatinstallatie en een cleanroom. Contour is een van de grotere plaatwerkfabrieken van Nederland.

Onze collega’s beschikken over de modernste productiemachines. Wij zijn een absolute voorloper wat betreft het machinepark en digitalisering. Om die positie te behouden besteden wij veel aandacht aan opleidingen, cursussen en de duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers.

ONZE KLANTEN

Onze klanten bevinden zich in de top van de Nederlandse maakindustrie. Het zijn de grootste landelijke spelers in sectoren zoals de halfgeleiderindustrie (chipmachines), de medisch-analytische industrie (apparaten voor ziekenhuizen en laboratoria) en intralogistiek (check-in systemen voor luchthavens en pakketsorteercentra). Als medewerker bij Contour werk je dus aan veel verschillende metalen producten voor even zoveel verschillende toepassingen. Dat maakt het werk afwisselend en uitdagend.

BELANGSTELLING?

HR Medewerker Silke

Wil jij vrijblijvend de mogelijkheden bespreken onder het genot van een kop koffie of thee?
Of heb je nog vragen? Stuur mij gerust een appje, mailtje of bel mij.

Silke Bakhuis – HR Adviseur

Direct contact

Sollicitatieformulier

  WERKEN BIJ NIEUWS

  “We hebben een collegiaal team. We zijn harde werkers, maar met iedereen kun je lachen.”

  Rudy, 29, CNC Kanter